Известие

Collapse
No announcement yet.

Омасляване - скоростна кутия 1,9JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Омасляване - скоростна кутия 1,9JTD

Здравейте,

след като дълго време се оглеждах за Алфа 147 JTD, накрая намерих такава, която да ми хареса. Компютърната диагностика не показа някакви проблеми, след като погледнаха колата на стенд в серзива се оказа, че и окачването е здраво. Но... Има теч на масло от скоростната кутия. Човекът от сервиза казва, че може да е гарнитура или семеринг - ремонтът без частите сте е около 150 лв. Честно да си призная нямам си представа, доколко може да е сериозно. Сега съм разколебан относно тази кола и търся мението на хора, които имат повече опит от мен.

Благодаря предварително за мненията Ви!

Най-вероятно е от семеринг, нема да се плашиш, провери на още едно две места за експертна оценка, как е маслото,щеката, виж в багажника дали има останало масалце и дали е доливане от него, ако е от семеринг, нема да бута маслото, аз имах такъв теч от семеринг и не бута, слабо място си е на алфетките. Но определено цената на отремонтирането е в пъти под 150лв, мн голяма цифра са ти казали...
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Мерси за съвета, говориш за маслото на скоростната кутия нали? Този, който я продава ми каза, че е сменил моторното масло преди 1000 км, но за маслото на скоростната кутия нищо... За какво друго трябва да внимавам? Може ли да се кара с такова таене на маслото, в смисъл веднага ли трябва да се оправи. Разбирам, че е необходимо, но дали е спешно - в смисъл може ли да станат големи поразии?

Comment

аз имам подобен проблем - семеринг на колянов вал и маховика разхвърля маслото точно между скоростната кутия и двигателя.

Майстора е сигурен че е семеринг, но понеже губи литър, литър и нещо на 10 000км няма смисъл да се прави, чак на съединител.

А за 150лв мисля че е точна цифрата - във ФИАТ ми взеха 50лв за монтаж и демонтаж на генератор, предполагам сваляне на скоростна кутия не е по лесно плюс части (предполагам не са много скъпи) горе долу 100 за труд и 50 за части ми се струва реално.
        Honda CB 500
        Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
        Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
        Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

имах теч от семеринг, значи казаха ми че когато се сменяли ролките с ремаците, и некакав семеринг да се сменил, та излезе ми по ефтино, а на мене казвам отново не ми губи масло, щеката е непокътната, виж колко ти губи колега, ако не губи усезаемо карай и споко, проверявай я отвреме на време и не се плаши, ако не губи пак казвам моято да е губила 20-30мл на 10-15к км, и когато имаш парички ще я оправиш, не е спешно, но виж какво ще кажат майстори и проверчвай нивото на маслото...семеринга струва някаде 40 кинта с отстъпката, за работа ми взе 50 кинта
          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 19:03.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
          X